Η συλλογή Αναζώ

Η Αναζώ είναι μια deluxe συλλογή θρησκευτικών κοσμημάτων σε χρυσό 18 καρατίων, με διαμάντια και ημιπολύτιμους λίθους, που έχουν διαβαστεί στο μοναστήρι του Αγίου Παϊσιου. Απαρτίζεται από μια αντρική και μια γυναικεία σειρά. Η αντρική σειρά περιλαμβάνει χειροποίητα βραχιόλια, που φέρουν το θρησκευτικό σύμβολο του Εσταυρωμένου Ιησού και του Παντοκράτορα. Η γυναικεία κολλεξιόν αποτελείται από πολύτιμα φυλαχτά βραχιόλια και παντατίφ, με θέμα το ρόδο της Παναγίας. Οι τεχνικές κατασκευής συνδιάζουν τις πλέον σύγχρονες μεθόδους της αργυροχρυσοχοίας με τις χειροποίητες τεχνικές της καλογερικής πλεκτικής τέχνης στα χριστιανικά μοναστήρια. Τα βραχιόλια της κολλεξιόν μοιάζουν με τα κομποσχοίνια των χριστιανικών προσευχών και δεήσεων. Αποπνέουν την ιδιαίτερη αύρα του φυλαχτού, με έμφαση στο παντοτινό και αδιαπραγμάτευτο.

Τα κοσμήματα Αναζώ δημιουργήθηκαν για να μας υπενθυμίζουν καθημερινά ότι είμαστε το θαύμα της ζωής! Ότι είμαστε Αναζώ.

Μέρος του αντίτιμου κάθε αγοράς κοσμήματος Αναζώ στηρίζει το φιλανθρωπικό έργο της Ορθόδοξης Ελληνικής Εκκλησίας και των μοναστηριακών ιδρυμάτων.

Το όνομα

Το Αναζώ προέκυψε από τη ζεύξη των λέξεων Ανάσα και Ζωή, έννοιες που παραπέμπουν στη διαδικασία της αναγένησης. Η λέξη εμπεριέχει τον χριστιανικό συμβολισμό του Α & Ω. Ο Οδυσσέας Κελπετσίδης δημιούργησε την Αναζώ ως υλικό ισοδύναμο και σύμβολο της πνευματικής αναζήτησης και της εσωτερικής αλήθειας του κάθε ανθρώπου.

Η έμπνευση

Η Αναζω υπενθυμίζει ταπεινά τη σύνδεσή του ανθρώπου με το Θεό. Ταυτίζει την αέναη επιθυμία της αναγγέννησης και του άφθαρτου με την πνευματική αναζήτηση του χριστιανισμού. Η συλλογή αποτίει φόρο τιμής στα χριστιανικά σύμβολα. Για την γυναικεία συλλογή έχουν επιλεγεί ο σταυρός και το ρόδο της Παναγιάς. Στην αντρική σειρά φιγουράρουν οι εικόνες του εσταυρωμένου και του παντοκράτορα φιλοτεχνούνται με αρτιότητα κι επιμονή στην λεπτομέρεια, που ανακαλούν τα αριστουργήματα της ελληνικής μικρογλυπτικής. Η αιώνια ποιότητα των θρησκευτικών συμβόλων συναντά την αιώνια ζωή των πολύτιμων λίθων για να υπογραμμίσει την αιώνια σημασία του πολύτιμου στη ζωή μας.

Από το διασημότερο εργαστήρι της Ευρώπης

Κάθε κόσμημα της συλλογής Αναζώ δημιουργείται στο διακεκριμένο ατελιέ υψηλής κοσμηματοποιίας του οίκου Magerit Hojas, ακολουθώντας τις πιο υψηλές σχεδιαστικές και κατασκευαστικές προδιαγραφές.

Τα χριστιανικά σύμβολα

Αντρική συλλογή

Ιησούς Εσταυρωμένος

«Ο αίρων τας αμαρτίας του κόσμου» γράφουν τα Ευαγγέλια. Ο θεάνθρωπος, που σικώνει στους ώμους του το βάρος της ανθρώπινης αμαρτίας, που μας παραστέκεται στις δύσκολες στιγμές και μας παρηγορεί.

Ιησούς Παντοκράτωρ

Η μεγαλοπρεπέστερη απόδοση του θείου συμβόλου.Ο Θεός πατέρας και δημιουργός των πάντων εποπτεύει με αγάπη τα δημιουργήματά του.

Γυναικεία συλλογή

Σταυρός

Το ιερό σύμβολο της χριστιανικής πίστης. Συνενώνει ουρανό και γη με όλα τα μήκη και πλάτη της οικουμένης. Συνιστά πηγή έμπνευσης κάθε ανιδιοτελούς πράξης. Πέρα από κάθε συμβολική ερμηνεία, ο σταυρός είναι ο ιερός τόπος του θείου μαρτυρίου. Το σημείο, που ευλογήθηκε με την απολυτρωτ0ική θυσία του Χριστού. Το σύμβολο, που μας καλεί να «σταυρώνουμε» τα πάθη μας και τις αρνητικές έξεις, με σκοπό την θέωση και την ανάσταση.

Το Ρόδο της Παναγίας

Πρόκειται για ένα σύμβολο αιώνιας αγνότητας, επιβίωσης, αντοχής στο χρόνο και τέλος αιωνιότητας. Ο θρύλος περιγράφει την Παναγία στο κοπιαστικό ταξίδι της από τα Ιεροσόλυμα στην Αίγυπτο και το ανθεκτικό λουλούδι, που κυλά σα σπείρα πλάι της, προστατεύοντας τα βήματά της. Σε κάθε της στάση το λουλούδι ανθίζει για να τιμήσει τον αγώνα της. Τα δάκρυα της θεομήτωρος καθώς το ποτίζουν, το ευλογούν. Η λαϊκή παράδοση αποδίδει στο ρόδο της Ιεριχούς ισχυρές προστατευτικές ιδιότητες. Το ρόδο γίνεται ο συμπαραστάτης και βοηθός στον άνθρωπο, που το πρωτοβάζει στο νερό για να ανθίσει.

H ιερή συντομογραφία

Α & Ω

Η ελληνική φράση Άλφα και Ωμέγα σημαίνει αρχή και τέλος, ακολουθώντας τη θέση των γραμμάτων στο ιωνικό αλφάβητο. Επιπρόσθετα η συντομογραφία αποτελεί θρησκευτικό συμβολισμό, που αναγράφεται στην Παλαιά διαθήκη. Ο προφήτης Ησαϊας ακούει τη φωνή του Θεού: «Είμαι ο πρώτος κι ο έσχατος. Δεν υπάρχει άλλος Θεός εκτός εμού». Στην αρχή της Αποκάλυψης του Ιωάννη (Ι & δ) υπάρχει η φράση: «Είμαι το Άλφα και το Ωμέγα. Η αρχή και το τέλος».

Το μοναστήρι Το του Αγίου Παϊσιου

Ο άγιος Παϊσιος ο αγιορείτης ήταν έλληνας μοναχός του 20ου αιώνα. Σήμερα είναι ευρέως γνωστός για το βίο και το έργο του ως θαυματουργός και θεραπευτής. Η θαυματολογία γύρω από το όνομά του προσελκύει στην ιερά μόνη του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου στην Σουρωτή Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκεται ο τάφος του, προσκηνυτές από όλο τον κόσμο. Εκεί ευλογούνται και τα κοσμήματα στης συλλογής ΑΝΑΖΩ.