“Το όνειρό μου είναι να στολίσω όλες τις γυναίκες του κόσμου με μαργαριτάρια» Kokichi Mikimoto

Ο οίκος Mikimoto

O οίκος μαργαριταριών και κοσμημάτων Mikimoto αποτελεί ζωντανό θρύλο της υψηλής κοσμηματοποιίας και της παγκόσμιας μόδας. Στα 1893, ο Kokichi Mikimoto μετά από έρευνες και πειράματα χιλιάδων εργατοωρών κατόρθωσε να δημιουργήσει το πρώτο καλλιεργημένο μαργαριτάρι του κόσμου στην Ιαπωνία. Το 1914 στην Οκινάουα τέθηκαν τα θεμέλια της πρωτοπόρου εταιρείας καλλιεργημένων μαργαριταριών στα παγκόσμια χρονικά. Σήμερα, η Mikimoto συνεχίζει με επιτυχία την παραγωγή μαργαριταριών. Έχοντας επεκταθεί στο σχεδιασμό και την κατασκευή πολύτιμων κοσμημάτων, υπογράφει συλλογές συνώνυμες της διαχρονικής πολυτέλειας και του υψηλού γούστου.

Τα μαργαριτάριa Mikimoto

Τα μαργαριτάρια Akoya είναι λεία κι ολοστρόγγυλα. Φημίζονται για την απίστευτη λάμψη τους. Θεωρούνται το απόλυτο σύμβολο της κλασσικής κομψότητας και της ομορφιάς.

Τα Black South Sea μαργαριτάρια διαθέτουν μοναδικές αποχρώσεις, που κυμαίνονται από το μαύρο ως το γκρίζο κι από το ανοιχτό πράσινο ως το απαστράπτον πράσινο του παγωνιού, το ροζ και το μπλε.

Τα White South Sea μαργαριτάρια είναι οπαλιοειδή, σε υπόλευκο χρώμα, που έχει την ιδιότητα να αντανακλά με διαφορετικό τρόπο κάθε φωτισμό.

Τα Golden South Sea μαργαριτάρια σαγηνεύουν με τις ολόχρυσες αποχρώσεις τους: από την γκάμα του σαμπανιζέ ως τους αυτοκρατορικούς τόνους του χρυσού.

Τα μαργαριτάρια Conch εντυπωσιάζουν με το ιδιαίτερο οβάλ σχήμα και το χρώμα τους, σαν μια φωτιά, που μαίνεται στην επιφάνειά τους.

Τα μαργαριτάρια Baroque ξεχωρίζουν για το ακανόνιστο μη σφαιρικό τους σχήμα.